Zelf Wordoku invoeren

Op deze pagina kunnen wordoku's ingevoerd worden zodat deze net als gewone sudoku's met steun van de computer opgelost kunnen worden. Er kan ook uit de lijst rechts, een wordoku gekozen worden.

Het invoeren gaat op de volgende manier: Klik indien nodig rechtsboven op de knop 'leeg'; hiermee krijgt je een blanco diagram. Vervolgens klik je op één van de letters in het blok onder het diagram. Deze letter krijgt nu een blauwe achtergrond; dat betekent dat deze letter geselecteerd is. Er moeten precies 9 verschillende letters gekozen worden. Gekozen letters krijgen een lichtblauwe achtergrond. Als je per ongeluk een verkeerde letter hebt gekozen kan dat ongedaan gemaakt worden door op de knop "wis letterkeuze" te klikken of door de pagina opnieuw te laden. Het is raadzaam om alvorens het sudoku diagram in te vullen, eerst de 9 benodigde letters te kiezen. Eventuele fouten kunnen dan makkelijk worden hersteld.
Het invullen van het diagram gebeurt door een letter te selecteren (deze krijgt dan een iets donkerder achtergrond) en vervolgens op het juiste veld in het diagram te klikken. De betreffende letter verschijnt nu op die plaats in het diagram. Bij onjuiste invoer word je gewaarschuwd. Zo kunnen alle letters ingevoerd worden. Fouten in het diagram kunnen hersteld worden door gewoon alsnog de goede letter (of de spatie) op het betreffende veld in te vullen. Klaar? Klik dan in de rode menubalk op 'Oplossen' dan kom je op de pagina waar de zojuist ingevoerde wordoku kan worden opgelost.

Als je een voorkeur hebt voor cijfersudoku's dan kan na het invoeren éénmaal de pagina 'invoer' bezoeken. De wordoku wordt dan omgezet in een gewone cijfersudoku.